i ii iii
thantophobia
scared of losing somenone you love;
iv v vi

Juvana The Movie's Journey
Sunday, 27 January 2013 • 12:08 pm


Assalamualaikum + Anyeonghaseyo
Sungguh susah untuk meninggalkan tabiat lama. Just kembali tanpa meniru sesiapa. Hehe, Okay, semalam sabtu kan ? Miera keluar dengan family :) Pergi mana ? Jaya Jusco meyhh. Sekian lamanya tak pergi situ. Act, adik Miera kuar dengan geng dia pergi tengok wayang dekat JJ. Oleh kerana kejealousan melanda pada kakak-kakaknya, ayah pun bawak kami keluar jugak.

Sampai je JJ, terus pergi tandas, kemas-kemaskan diri, lepas tu pergi tingkat atas. Lepas tu ayah tengok handset, ayah Miera tanya Galaxy Y berapa, Miera cakaplah macam ni 'Masa along beli tu, RM399, tapi sekarang RM299 dah dapat dah'. Sementara menunggu ayah Miera mengusha telifon, Miera pergi kedai CD kat sebelah, wahhh ? Album One Direction UP ALL NIGHT. Fuyoooo, RM88.99 ? Mahal gila ? But, nevermind, aku tak minat One Direction. Kemudian terjumpa kedai POPULAR, ohh lubuk impian. Banyaknya buku. Miera suka, Miera suka. Dan Miera pergilah beli buku Ekonomi Asas dengan Prinsip Perakaunan. Kakak dengan adik Miera pun beli jugak, lepas tu kat depan, ada banyak-banyak buku bahasa inggeris yang best-best. Nak beli, tapi nanti kakak Miera kata membazir pula.

Lepas tu, terus pergi tingkat atas, tempat wayang nak cari adik Miera and the geng, tengok-tengok depa kat tempat bowling. Wayang masuk 12:55, so memang ada banyak masa lah terluang. Lepas tu, ayah tanya nak tengok wayang ke ? Ohh ayah, mestilah nak :D Ambik duit kat ayah dan beli tiket JUVANA THE MOVIE. Gilo mencekik darah harganya, RM14 seorang -..- Ohhmaii, syok gila ^^ Memang thrilled gila. Ayat dalam cite tu pun gila kemas. Dengan Lan Todak yang awesome, Botak yang handsome, Ayam yang comel, Apek yang gempak. Kicap yang manis. HAHA, Miera tak nak cerita lebih lanjut. Kalau nak, korang kena tengok sendiri.

Lepas je habis wayang, terus turun pergi makan. Makan apa ? Miera makan bihun tomyam seafood. Yang lain mereka lebih suka sizzling. But, the real is, sizzling kat situ memang terbaik. Air ? Macam biasa, Fresh Orange. Then, dah habis makan, minta ayah duit, beli donashi (BIG APPLE) :) Sedapp weyh. Lepas tu, ayah pergi bayar duit broadband. Lepas tu terus keluar dari JJ dan menuju ke Tesco sebelah JJ. Ohh tidak ada yang menarik disana ? Macam dah barai je. Pergi tengok dakwat printer kat situ, pun sama gilo dia mencekik darah. So, memutuskan keputusan untuk beli di TF je nanti. Kemudian, dah beli ayam apa semua tu, pastu dapat satu seluar track suit, kami pun balik.

Tak habis lagi ni, lepas tu, terus ikut Jelapang sebab kalau ikut bandar ipoh, sesak gila weyh. Kan mereka nak HAPPY DEVALI. Jalan banyak tutup. So, lepas tu ayah singgah dekat satu rumah dekat bandar Meru tu yang menjual Sate Endut. Satu cucuk RM0.60. Memang berbaloi gila, sebab kuah dia banyak, ada sekali nasi impit, sate dia yang sedap, itu yang penting. Ohh memang puas berjalan sungguh :D


Intro




Archive




Instagram




Shout Out Loud!



credit


design and template originally by ayuni